ZEN-training

Heeft u een hond die erg druk is en moeite heeft met prikkels? Blaft uw hond veel, is hij erg onrustig, springt hij op of kan hij moeilijk de aandacht erbij houden? Dan is ZEN-training dé training voor u!

Zelfbeheersing, Emotieregulatie & Natuurlijk gedrag

We vragen tegenwoordig heel veel van onze honden: ze moeten kunnen omgaan met allerlei prikkels, sociaal zijn naar alle honden en mensen, ze mogen niet opspringen naar bezoek, ze moeten gehoorzaam zijn, niet bedelen, niet trekken aan de lijn, ze moeten een halve (of misschien wel een hele...) dag alleen kunnen zijn, en ze mogen niet blaffen.... Wanneer men bedenkt dat wij deze vaardigheden eigenlijk pas sinds enkele tientallen jaren van onze honden vragen, en honden vroeger veel meer vrij rondliepen in een veel rustigere samenleving, is het niet zo gek dat er honden zijn die hier moeite mee hebben. Eigenlijk is het een wonder dat heel veel honden zich zo goed hebben aangepast aan onze hectische, veeleisende manier van leven! 

 

In deze groepscursus voor maximaal 4 cursisten leert u stap voor stap hoe u ook bij uw hond de zelfbeheersing kunt vergroten en meer ontspanning kunt creëren. Dit doen we door de hond te leren omgaan met zijn emoties en met omgevingsprikkels. In dit traject maken we gebruik van het natuurlijke gedrag van een hond en spelen we in op rasspecifieke behoeftes om ongewenst gedrag om te buigen naar gewenst gedrag.

 

De cursus wordt gegeven door Linda bij hondenschool Wereldhond. De cursus start met een theorieles waarin de factoren die bij kunnen dragen aan het gedrag van uw hond, en mogelijke hulpmiddelen, worden besproken.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS BEDOELD?


- als uw hond moeite heeft met prikkels

- als uw hond moeilijk tot rust komt

- als uw hond veel blaft

- als uw hond uitvalt naar andere honden of mensen

- als uw hond weinig aandacht heeft

- als uw hond moeite heeft met een reguliere groepstraining

- als u meer wilt leren over wat er in uw hond omgaat


VOOR WIE IS DEZE CURSUS MINDER GESCHIKT?

- als uw hond wel eens verwondingen heeft veroorzaakt bij andere honden of mensen (in dat geval is een gedragsconsult meer geschikt)

Inschrijven

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website van hondenschool Wereldhond:


Ervaringen van cursisten

 

"Met mijn lieve, onstuimige, prikkelbare jonge

labrador Ziva van nu 9 maanden de ZEN training bij Linda gevolgd. Wat voor mij

onmogelijk leek gebeurde toch echt al snel, ze ging tijdens de training lekker

op een kleedje liggen wachten terwijl er toch echt een paar andere honden

dichtbij waren! Ook de oefeningen pikte ze goed op en nu thuis lukt het zelfs

om andere honden te laten passeren zonder dat ze helemaal wild wordt...We zijn

er nog niet, maar met alle tips en een hoop oefenen komen we er zeker! Bedankt

Linda voor al je persoonlijke aandacht en positiviteit! Super blij ben ik!"
Nienke met Ziva


"Ik heb bij Linda de Zen-cursus gedaan. Mijn hond Desmo is reactief naar andere honden en dankzij Linda en deze cursus is hij met sprongen vooruit gegaan!
Linda straalt heel veel rust uit, wat ik persoonlijk (en Desmo ook!), heel fijn vind."

Marieke met Desmo

 

"In de Zen-training heb ik onze hondjes veel beter leren kennen, terwijl Odie dus al 7 is. Het leuke is dat deze cursus uitgaat van gelijkwaardigheid in plaats van: de hond moet doen wat ik zeg. Ik vond het ontzettend grappig te ontdekken welke talenten en voorkeuren onze hondjes hebben en hoe je dus nog meer plezier en liefde ervaart bij het hebben van je hond."

Annemieke met Odie

 

"Wij zijn dinsdag vanuit Zeeland naar de ZEN-training geweest en omdat dat 2,5 uur rijden is hebben wij een verkorte versie gekregen, een soort workshop. Het was het zeker waard ben blij dat ik het gedaan heb! Mijn hond is nog maar 6 maanden en niet heel extreem druk maar liever te vroeg er mee aan de slag dan te laat. Zeker bij het wandelen vind ik het een hele opluchting, geen getrek meer aan de riem als hij graag ergens naar toe wil omdat ik nu weet hoe ik daar op moet reageren. Ik raad het zeker aan."

Anne-Marie met Macho

 

"Wij zijn nog bezig met het volgen van de ZEN-cursus. Onze hond vindt het erg leuk en voor ons is het super leerzaam. Er straalt veel rust uit Linda. Elke les wordt er aan zelfbeheersing gewerkt en ook hersenwerk komt aan bod. Echt een aanrader!"

Belinda met Amber